Het laatste nieuws
© 2021 Bé Schmaal / Anitaphotography N.B. op alle foto’s en videobeelden op deze site rusten auteursrechten.
‘Ik liek zoveul op die’ na 11 weken verdwenen uit de Noord 9 Zaterdag 30 maart kwam de single `Ik liek zoveul op die` na elf weken niet meer in de lijst voor. Deze ontzettend lange notering is voor deze hitlijst van RTVNoord uitzonderlijk. Sinds zaterdag 13 april is de nieuwe single `Woorden zeggen nait alles` in dezelfde lijst te vinden. We zijn benieuwd hoe lang deze het vol mag houden! CD release “13 bie 60” Na jaren schrijven, opnemen, plannen maken, muzikanten regelen, clipjes en foto’s maken is het er nu eindelijk van gekomen.De CD 13 bie 60 is uit. De presentatie was op 24 februari 2019 in theater van Beresteyn te Veendam Single “Woorden zeggen nait alles” officiëel uitgebracht. Op woensdag 3 april j.l. is de single “Woorden zeggen nait alles” van het album “13 bie 60” officiëel gelanceerd. Het nummer is naast op het fysieke album of single ook te vinden via de streamingdiensten:   Single lancering “Mitzienbaaident” Vrijdag 12 juni j.l. is de single “Ik zing” door Bé in samenwerking met Krzysztof Groen uitgebracht. Voor de gelegenheid noemt het duo zich “Mitzienbaaident”.Het nummer is te beluisteren en te bekijken op Youtube, maar ook gewoon op deze site natuurlijk. Of er nog een vervolg komt is nog niet bekend.  Repetities voor optredens als duo van start gegaan. Sinds voorjaar 2019 is Bé samen met zanger/gitarist Krzysztof Groen begonnen aan de repetities om toekomstige optredens niet alleen solo met gitaar maar ook als duo te kunnen brengen. Ze brengen samen covers, maar natuurlijk ook hun gezamenlijke single:”Ik zing”.  Met vier nummers in de“Grunneger doezend” Eind 2020 werd voor de eerste keer een door luisteraars samengestelde lijst van eerste kerstdag t/m oudejaarsdag dagelijks van 06:00 – 18:00 uur uitgezonden. In deze eerste versie van de Grunneger 1000 lijst van 2020 staan 4 nummers vermeld, nl: Woorden zeggen nait alles op nr. 984 Ik liek zoveul op die op nr. 781 Ik Zing op nr.482 Zwait en zwoare sjek op 186       bekijk hier de hele lijst Opnames tweede album begonnen Inmiddels is Bé Schmaal begonnen met de opnames van zijn tweede album. Ook deze plaat wordt weer opgenomen bij Audiostudio de Fabriek in Veendam onder leiding van Dik Pomp. Ook zijn o.a. Erik Drent en Rowdy Prins weer gevraagd hun inbreng aan het album te leveren. De releasedatum is nu nog niet bekend, maar zal uiteraard zo snel mogelijk met u worden gedeeld!  Troostlaidje “Bezinning” nu ookin studioversie uitgebracht Het nummer “Bezinning” dat Bé schreef voor RTVNoord’s Troostlaidjes in Coronatijd en lockdown is naast de live versie ook als single uitgebracht. Het nummer is door Brian op de Dijk van VIPS TV van een videoclip voorzien welke o.a. op youtube is te zien. Ook op deze site kunt u de clip bewonderen. Single “Aan t wotter”uitgebracht Ook het nummer “Aan t wotter” van het album “13 bie 60” is uitgebracht als single.Luisteren kan onder andere via Spotify.Klik op de foto om de link te openen. 
Release “Gain zin” 21-5-2021 Op 21 mei 2021 is de tot nu toe laatste single van Bé getiteld “Gain zin” uitgebracht.In de bijbehorende clip ziet u de onvolprezen Piet van Dijken (RTVNoord) de hoofdrol met verve vertolken.Bekijk het nummer op Youtube of op de videopaginaop deze website. 
Het laatste nieuws
Met vier nummers in de“Grunneger doezend” Eind 2020 werd voor de eerste keer een door luisteraars samengestelde lijst van eerste kerstdag t/m oudejaarsdag dagelijks van 06:00 – 18:00 uur uitgezonden. In deze eerste versie van de Grunneger 1000 lijst van 2020 staan 4 nummers vermeld, nl: Woorden zeggen nait alles op nr. 984 Ik liek zoveul op die op nr. 781 Ik Zing op nr.482 Zwait en zwoare sjek op 186       bekijk hier de hele lijst Opnames tweede album begonnen Inmiddels is Bé Schmaal begonnen met de opnames van zijn tweede album. Ook deze plaat wordt weer opgenomen bij Audiostudio de Fabriek in Veendam onder leiding van Dik Pomp. Ook zijn o.a. Erik Drent en Rowdy Prins weer gevraagd hun inbreng aan het album te leveren. De releasedatum is nu nog niet bekend, maar zal uiteraard zo snel mogelijk met u worden gedeeld!  CD release “13 bie 60” Na jaren schrijven, opnemen, plannen maken, muzikanten regelen, clipjes en foto’s maken is het er nu eindelijk van gekomen.De CD 13 bie 60 is uit. De presentatie was op 24 februari 2019 in theater van Beresteyn te Veendam 
© 2021 Bé Schmaal / Anitaphotography N.B. op alle afbeeldingen en video op deze site rusten auteursrechten!
‘Ik liek zoveul op die’ na 11 weken verdwenen uit de Noord 9 Zaterdag 30 maart kwam de single `Ik liek zoveul op die` na elf weken niet meer in de lijst voor. Deze ontzettend lange notering is voor deze hitlijst van RTVNoord uitzonderlijk. Sinds zaterdag 13 april is de nieuwe single `Woorden zeggen nait alles` in dezelfde lijst te vinden. We zijn benieuwd hoe lang deze het vol mag houden! Repetities voor optredens als duo van start gegaan. Sinds voorjaar 2019 is Bé samen met zanger/gitarist Krzysztof Groen begonnen aan de repetities om toekomstige optredens niet alleen solo met gitaar maar ook als duo te kunnen brengen. Ze brengen samen covers, maar natuurlijk ook hun gezamenlijke single:”Ik zing”. Single “Aan t wotter” uitgebracht Ook het nummer “Aan t wotter” van het album “13 bie 60” is uitgebracht als single.Luisteren kan onder andere via Spotify.Klik op de foto om de link te openen. Single “Woorden zeggen nait alles” officiëel uitgebracht. Op woensdag 3 april j.l. is de single “Woorden zeggen nait alles” van het album “13 bie 60” officiëel gelanceerd. Het nummer is naast op het fysieke album of single ook te vinden via de streamingdiensten:   “Single lancering Mitzienbaaident” Vrijdag 12 juni j.l. is de single “Ik zing” door Bé in samenwerking met Krzysztof Groen uitgebracht. Voor de gelegenheid noemt het duo zich “Mitzienbaaident”.Het nummer is te beluisteren en te bekijken op Youtube, maar ook gewoon op deze site natuurlijk. Of er nog een vervolg komt is nog niet bekend.  Ook Bé Schmaal levert zijn bijdrage aan de RTVNoord “troostlaidjes” Inmiddels is Bé Schmaal begonnen met de opnames van zijn tweede album. Ook deze plaat wordt weer opgenomen bij Audiostudio de Fabriek in Veendam onder leiding van Dik Pomp. Ook zijn o.a. Erik Drent en Rowdy Prins weer gevraagd hun inbreng aan het album te leveren. De releasedatum is nu nog niet bekend, maar zal uiteraard zo snel mogelijk met u worden gedeeld! 
Release “Gain zin” 21-5-2021 Op 21 mei 2021 is de tot nu toe laatste single van Bé getiteld “Gain zin” uitgebracht.In de bijbehorende clip ziet u de onvolprezen Piet van Dijken (RTVNoord) de hoofdrol met verve vertolken.Bekijk het nummer op Youtube of op de videopaginaop deze website.