Het laatste nieuws
© 2021 Bé Schmaal / Anitaphotography N.B. op alle foto’s en videobeelden op deze site rusten auteursrechten.
Reperertoire samenstellen en een kerstproject… Wekelijks repeteren Bé en Krzysztof om hun muzieklijst met Mitzienbaaident uit te breiden. Ook staat er in oktober een kerstproject op stapel.Een idee van K2, uitgevoerd door meerdere Groninger artiesten en dit alles zal worden opgenomen bij A.S de Fabriek in Veendam. Internationale aandacht voor Now is the time. Nadat eerder Nou is de tied werd uitgebracht besloot Bé er ook een Engelse vertaling van te maken, met resultaat:Het nummer is al menigmaal te beluisteren geweest op buitenlandse radiostations zoals Arzuk Radio (Californië) en Low Country Radio. Voor wie nieuwsgierig is, het nummer is uiteraard ook op Youtube te vinden: Met vier nummers in de“Grunneger doezend” Eind 2020 werd voor de eerste keer een door luisteraars samengestelde lijst van eerste kerstdag t/m oudejaarsdag dagelijks van 06:00 – 18:00 uur uitgezonden. In deze eerste versie van de Grunneger 1000 lijst van 2020 staan 4 nummers vermeld, nl: Woorden zeggen nait alles op nr. 984 Ik liek zoveul op die op nr. 781 Ik Zing op nr.482 Zwait en zwoare sjek op 186       bekijk hier de hele lijst Opnames tweede album begonnen Inmiddels is Bé Schmaal begonnen met de opnames van zijn tweede album. Ook deze plaat wordt weer opgenomen bij Audiostudio de Fabriek in Veendam onder leiding van Dik Pomp. Ook zijn o.a. Erik Drent en Rowdy Prins weer gevraagd hun inbreng aan het album te leveren. De releasedatum is nu nog niet bekend, maar zal uiteraard zo snel mogelijk met u worden gedeeld! Troostlaidje “Bezinning” nu ookin studioversie uitgebracht Het nummer “Bezinning” dat Bé schreef voor RTVNoord’s Troostlaidjes in Coronatijd en lockdown is naast de live versie ook als single uitgebracht. Het nummer is door Brian op de Dijk van VIPS TV van een videoclip voorzien welke o.a. op youtube is te zien. Ook op deze site kunt u de clip bewonderen. Release “Gain zin” 21-5-2021 Op 21 mei 2021 is de tot nu toe laatste single van Bé getiteld “Gain zin” uitgebracht.In de bijbehorende clip ziet u de onvolprezen Piet van Dijken (RTVNoord) de hoofdrol met verve vertolken.Bekijk het nummer op Youtube of op de videopaginaop deze website. 
Benefietconcert voor Oekraïne Op zaterdag 19 maart zal Bé Schmaal zijn medewerking verlenen (aanvang 20.00 uur, zaal drie kwartier eerder open) aan het 'Benefietconcert voor Oekraïne'. Deze wordt gehouden in de Garnizoenskerk te Oudeschans. Het motto van de muzikale avond is 'As we mit n kander wat willen is der veul meuglek'. De organisatie is in handen van Zangduo K2. Dit is de bandnaam van de gebroeders Bart en Evert Kruizinga. Release single Kameroad en Engelese vertaling. In maart 2022 zal de single “Kameroad” van Bé Schmaal gereleased worden. Een nummer speciaal geschreven voor iemand waarmee hij een wel zeer bijzondere vriendschap heeft opgebouwd. Luister maar naar het nummer: Ook is van deze plaat weer een Engelse vertaling opgenomen waarvoor net als bij “Now is the time” weer veel buitenlandse belangstelling bestaat:  AlbumpresentatieToun, nou & loater Op zondag 20 november aanstaande om 14:30 presenteert Bé Schmaal zijn tweede album met dertien nummers.Bé wordt hierbij begeleid door zijn vaste band met Dik Pomp, Rowdy Prins,Erik Drent en Stef Niemeijer (de aarbaaiders).Het voorprogramma zal worden verzorgd door Mitzienbaaident (Krzysztof Groen en Bé Schmaal)De toegang is uiteraard gratis. “Tweede single lancering Mitzienbaaident” Begin juni is de single “Kom mor op” van het duo Mitzienbaaident (Krzysztof Groen en Bé Schmaal) uitgebracht. Dit vrolijke nummer geeft het plezier weer dat beide mannen hebben in hun leven, werk en hobby’s en dan vooral muziek.Weer op alle kanalen te beluisteren natuurlijk. 
Het laatste nieuws
Met vier nummers in de“Grunneger doezend” Eind 2020 werd voor de eerste keer een door luisteraars samengestelde lijst van eerste kerstdag t/m oudejaarsdag dagelijks van 06:00 – 18:00 uur uitgezonden. In deze eerste versie van de Grunneger 1000 lijst van 2020 staan 4 nummers vermeld, nl: Woorden zeggen nait alles op nr. 984 Ik liek zoveul op die op nr. 781 Ik Zing op nr.482 Zwait en zwoare sjek op 186       bekijk hier de hele lijst Opnames tweede album begonnen Inmiddels is Bé Schmaal begonnen met de opnames van zijn tweede album. Ook deze plaat wordt weer opgenomen bij Audiostudio de Fabriek in Veendam onder leiding van Dik Pomp. Ook zijn o.a. Erik Drent en Rowdy Prins weer gevraagd hun inbreng aan het album te leveren. De releasedatum is nu nog niet bekend, maar zal uiteraard zo snel mogelijk met u worden gedeeld! 
© 2021 Bé Schmaal / Anitaphotography N.B. op alle afbeeldingen en video op deze site rusten auteursrechten!
Reperertoire samenstellen en een kerstproject… Wekelijks repeteren Bé en Krzysztof om hun muzieklijst met Mitzienbaaident uit te breiden. Ook staat er in oktober een kerstproject op stapel.Een idee van K2, uitgevoerd door meerdere Groninger artiesten en dit alles zal worden opgenomen bij A.S de Fabriek in Veendam. Release single Kameroad en Engelese vertaling. In maart 2022 zal de single “Kameroad” van Bé Schmaal gereleased worden. Een nummer speciaal geschreven voor iemand waarmee hij een wel zeer bijzondere vriendschap heeft opgebouwd. Luister maar naar het nummer: Ook is van deze plaat weer een Engelse vertaling opgenomen waarvoor net als bij “Now is the time” weer veel buitenlandse belangstelling bestaat: Albumpresentatie Toun, nou & loater Ook het nummer “Aan t wotter” van het album “13 bie 60” is uitgebracht als single.Luisteren kan onder andere via Spotify.Klik op de foto om de link te openen. Internationale aandacht voor Now is the time. Nadat eerder Nou is de tied werd uitgebracht besloot Bé er ook een Engelse vertaling van te maken, met resultaat:Het nummer is al menigmaal te beluisteren geweest op buitenlandse radiostations zoals Arzuk Radio (Californië) en Low Country Radio. Voor wie nieuwsgierig is, het nummer is uiteraard ook op Youtube te vinden: Ook Bé Schmaal levert zijn bijdrage aan de RTVNoord “troostlaidjes” Inmiddels is Bé Schmaal begonnen met de opnames van zijn tweede album. Ook deze plaat wordt weer opgenomen bij Audiostudio de Fabriek in Veendam onder leiding van Dik Pomp. Ook zijn o.a. Erik Drent en Rowdy Prins weer gevraagd hun inbreng aan het album te leveren. De releasedatum is nu nog niet bekend, maar zal uiteraard zo snel mogelijk met u worden gedeeld! Release “Gain zin” 21-5-2021 Op 21 mei 2021 is de tot nu toe laatste single van Bé getiteld “Gain zin” uitgebracht.In de bijbehorende clip ziet u de onvolprezen Piet van Dijken (RTVNoord) de hoofdrol met verve vertolken.Bekijk het nummer op Youtube of op de videopaginaop deze website.  Benefietconcert voor Oekraïne Op zaterdag 19 maart zal Bé Schmaal zijn medewerking verlenen (aanvang 20.00 uur, zaal drie kwartier eerder open) aan het 'Benefietconcert voor Oekraïne'. Deze wordt gehouden in de Garnizoenskerk te Oudeschans. Het motto van de muzikale avond is 'As we mit n kander wat willen is der veul meuglek'. De organisatie is in handen van Zangduo K2. Dit is de bandnaam van de gebroeders Bart en Evert Kruizinga. 
“Tweede single lancering Mitzienbaaident” Begin juni is de single “Kom mor op” van het duo Mitzienbaaident (Krzysztof Groen en Bé Schmaal) uitgebracht. Dit vrolijke nummer geeft het plezier weer dat beide mannen hebben in hun leven, werk en hobby’s en dan vooral muziek.Weer op alle kanalen te beluisteren natuurlijk.